1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

"luxury" amp transplant

Discussion in 'Audio & Electronics' started by chaingun427, Jun 23, 2020.

  1. chaingun427

    chaingun427 OBS Mad Scientist

    Posts:
    435
    Likes Received:
    37
    Joined:
    Feb 1, 2014
    Location:
    Mooreland, OK
    Name:
    Joel
    Looking to see if anyone has ever transplanted the "luxury" bose amp and radio into a base model tahoe.

    Also looking to see if anyone has a luxury amp, or at least a part number for one available.

    Sent from my SM-N975U using Tapatalk
     
  2. Doubeleive

    Doubeleive Supporting Member

    Posts:
    10,796
    Likes Received:
    10,679
    Joined:
    Nov 7, 2017
    Location:
    Stockton, Ca.
    Name:
    Wes
    I think for the 07-14 there is basically 2 different lux amps, you can find them on ebay, as far as upgrading I think you would be in for a job including a bose radio, complete harness, speakers & programming.
    my tech2 will tell me the amp part number in my Denali but it's going to be one of the 2 that are readily available on ebay usually for around $100
     
    Joseph Garcia likes this.
  3. chaingun427

    chaingun427 OBS Mad Scientist

    Posts:
    435
    Likes Received:
    37
    Joined:
    Feb 1, 2014
    Location:
    Mooreland, OK
    Name:
    Joel
    Yeah I'm finding a smaller and a larger one on ebay. I think the larger of the two is the "luxury" amp I guess the real question is if I transplant the amp into my Tahoe, will it power on and pick up stuff like chimes, signals, and the speaker phone?

    Sent from my SM-N975U using Tapatalk
     
  4. mikeyss

    mikeyss Full Access Member

    Age:
    43
    Posts:
    913
    Likes Received:
    1,291
    Joined:
    Nov 11, 2011
    Location:
    Longmont, Colorado.
    Name:
    Mike
    20200327_120500.jpg

    This is what amp is in my 09 Tahoe LTZ. It has Nav, rear entertainment, and Bose with 10 speakers.
     
  5. chaingun427

    chaingun427 OBS Mad Scientist

    Posts:
    435
    Likes Received:
    37
    Joined:
    Feb 1, 2014
    Location:
    Mooreland, OK
    Name:
    Joel
    I've got a 2008 denali too I'm going to pop the console and see what amp is in it, I'm stealing the motor and some other stuff and it's getting my afm 5.3 before I sell it, so I might as well try to snag the amp and nav

    Sent from my SM-N975U using Tapatalk
     
  6. Galante

    Galante Supporting Member

    Posts:
    13,101
    Likes Received:
    13,354
    Joined:
    Nov 6, 2016
    Location:
    Up here to the right
    Name:
    Pete
    There’s a thread on here about it.... involves repinning, adding wires, And all types of shit. If I can find it I’ll post the link
     
    Doubeleive likes this.
  7. Galante

    Galante Supporting Member

    Posts:
    13,101
    Likes Received:
    13,354
    Joined:
    Nov 6, 2016
    Location:
    Up here to the right
    Name:
    Pete
  8. chaingun427

    chaingun427 OBS Mad Scientist

    Posts:
    435
    Likes Received:
    37
    Joined:
    Feb 1, 2014
    Location:
    Mooreland, OK
    Name:
    Joel
    That's premium to luxury. Mine is base radio, no amp at all. I'm unsure if the bcm will signal to luxury amp to turn on if it's never had one in the first place
     
  9. Keanen55

    Keanen55 Full Access Member

    Posts:
    254
    Likes Received:
    32
    Joined:
    Mar 9, 2010
    Location:
    HOUSTON, TX
    Name:
    Keanen
    Why not just go aftermarket? A lot easier route and probably a better sound in most cases
     
  10. chaingun427

    chaingun427 OBS Mad Scientist

    Posts:
    435
    Likes Received:
    37
    Joined:
    Feb 1, 2014
    Location:
    Mooreland, OK
    Name:
    Joel
    Integration mostly. I haven't found an interface that I like for door chimes car phone, rse, and backup camera that I like, at all. Tried the maestro rr based on recommendations here and it keeps the steering wheel buttons great, but the chimes are ass and the rse is glitchy for some reason, but perfect when I go back to the factory radio

    The pac doesn't have a feature set I like either

    Sent from my SM-N975U using Tapatalk
     

Share This Page