03 Yukon SLE - Which BOSE do I have (is it possible to check it using VIN)? :)

Discussion in 'Audio & Electronics' started by Konrad, Aug 12, 2019.

  1. Konrad

    Konrad TYF Newbie

    Posts:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 7, 2019
    Name:
    Konrad
    Hi All

    I have a 03 Yukon with BOSE system.
    However the previous owner replaced the radio (2din pioneer with bluetooth, spotify integration, etc.) and connected 4 speakers directly to the radio skipping the bose system. In my opinion it sounds like shi... :)
    I'd like to connect this radio to the existing system and I saw that there are PAC-Audio adapters to do that.
    This AOEM-GM24 should work, but there is an info on ebay (and I also found it on one of the FB forums):
    "Warning chimes will sound through the front left RCA output. Not compatible with premium factory amplified audio systems. To verify if your radio has a premium sound, lower and raise the volume quickly and listen for a lag in response. If the volume has a lag to reach the quick change in volume, the vehicle has a premium sound system. Turning on the rear seat entertainment controls will make the rear outputs of the interface play the second audio source.less"

    So, can anyone tell me which bose do I have? Premium? Normal? :)
    VIN: 1GKEK13ZX3J193972

    Or maybe there's a better solution?

    Another question is why this new radio plays badly (the sound is very flat)?

    Thanks
     
  2. Big Mama

    Big Mama Full Access Member

    Posts:
    1,368
    Likes Received:
    463
    Joined:
    Jul 21, 2015
    Location:
    Virginia
    Name:
    Steven
    I believe the rpo code in your glove box will tell you what you have.
     
    HiHoeSilver likes this.
  3. HiHoeSilver

    HiHoeSilver Away!

    Posts:
    8,483
    Likes Received:
    9,222
    Joined:
    Feb 28, 2017
    Location:
    Chicago
    Name:
    Nate
    This. Post a pic or list the "U" codes present in your glove box.
     
  4. Konrad

    Konrad TYF Newbie

    Posts:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 7, 2019
    Name:
    Konrad
    Hi

    Here's the pic.


    Thanks

    IMG_20190812_160819.jpg
     
  5. HiHoeSilver

    HiHoeSilver Away!

    Posts:
    8,483
    Likes Received:
    9,222
    Joined:
    Feb 28, 2017
    Location:
    Chicago
    Name:
    Nate

    If you had the lux amp, you would see Y91 or y92.

    The uq7 is the Bose non-lux amp.
     
    Fless and DougAMiller like this.
  6. Konrad

    Konrad TYF Newbie

    Posts:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 7, 2019
    Name:
    Konrad
    Thanks

    However I've found this and now I'm confused a bit :) it says "premium"

    UQ7 SPEAKER SYSTEM,BOSE,PREMIUM PERFORMANCE

    Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
     
  7. HiHoeSilver

    HiHoeSilver Away!

    Posts:
    8,483
    Likes Received:
    9,222
    Joined:
    Feb 28, 2017
    Location:
    Chicago
    Name:
    Nate
    Reading your first post a little closer, I'm looking at the wording:

    "Not compatible with premium factory amplified audio systems."

    I'm guessing this means anything with an amp, whether it's the lux or not. Your Bose system would fall into the "amplified" category.
     
  8. Konrad

    Konrad TYF Newbie

    Posts:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 7, 2019
    Name:
    Konrad
    Hmm. That's not a good news :)
    Is there any other way to make the aftermarket radio work with the BOSE system?

    Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
     
  9. DirtyBlackHoe

    DirtyBlackHoe Full Access Member

    Age:
    36
    Posts:
    357
    Likes Received:
    64
    Joined:
    Aug 10, 2009
    Location:
    Thomasville, GA
    Name:
    Brian
  10. Konrad

    Konrad TYF Newbie

    Posts:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 7, 2019
    Name:
    Konrad
    GM1A-RT should be also ok I suppose :)

    Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
     

Share This Page