Hello, let me introduce myself and my NNBS/GMT900 Tahoe

Discussion in 'Under Construction' started by Fleshe, Dec 16, 2018.

  1. Fleshe

    Fleshe TYF Newbie

    Posts:
    12
    Likes Received:
    27
    Joined:
    Dec 16, 2018
    Name:
    Nathan
    Small update, I finally got the motor done and it's going back in this evening.

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
    [​IMG][​IMG]
     
    Miami-Dade, iamdub, kbuskill and 3 others like this.
  2. swathdiver

    swathdiver Full Access Member

    Posts:
    5,889
    Likes Received:
    4,049
    Joined:
    May 18, 2017
    Location:
    Treasure Coast, Florida
    Name:
    James
    Nicely done, top notch work right there! But there's a combination wrench missing from the wall or tool box!
     
    Galante and Fleshe like this.
  3. Fosscore

    Fosscore Full Access Member

    Posts:
    7,319
    Likes Received:
    7,954
    Joined:
    Apr 16, 2014
    Location:
    SE Florida
    Name:
    Michael
    Welcome and nice work already. Look forward to more updates.
     
    Fleshe likes this.
  4. kbuskill

    kbuskill ***CAUTION*** I do my own stunts!

    Posts:
    2,265
    Likes Received:
    2,253
    Joined:
    Mar 11, 2017
    Location:
    NE. FL.
    Name:
    Ken
    Looks great... nice color choice.

    What headers are you running there?
     
  5. Fleshe

    Fleshe TYF Newbie

    Posts:
    12
    Likes Received:
    27
    Joined:
    Dec 16, 2018
    Name:
    Nathan
    DNA HDS-CA07-48-53L Headers

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
     
    kbuskill likes this.
  6. Fleshe

    Fleshe TYF Newbie

    Posts:
    12
    Likes Received:
    27
    Joined:
    Dec 16, 2018
    Name:
    Nathan
    I'm so ready for this to be done!

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
    [​IMG]
     
    Miami-Dade, Austinite and kbuskill like this.
  7. Fleshe

    Fleshe TYF Newbie

    Posts:
    12
    Likes Received:
    27
    Joined:
    Dec 16, 2018
    Name:
    Nathan
    So I ran into some big engine issues about 300 miles in. Currently pulling the motor back out to go back through it. :(

    I lost oil pressure and the oil looks like shit.

    It is, what it is

    I've also added two videos of what it sounded like once I got the idle tuned in with HP Tuners. It sounded nice before it all went to shit.

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

    [​IMG][​IMG]



     
    Last edited: Jan 12, 2019 at 6:50 PM
    swathdiver likes this.
  8. Tonyrodz

    Tonyrodz Full Access Member

    Posts:
    11,305
    Likes Received:
    9,718
    Joined:
    Feb 16, 2012
    Location:
    Central Jersey
    Name:
    Tony
    That really sux. Figure out what might've happened? Think that's bearing material on your drain plug?
     
  9. Fleshe

    Fleshe TYF Newbie

    Posts:
    12
    Likes Received:
    27
    Joined:
    Dec 16, 2018
    Name:
    Nathan
    I lost two Cam bearings. Fortunately, the Cam and Crank are okay.

    Worst case scenario according to my machine shop is I'll have to get a new block. Since the cam bearings just fell out, chances are the holes in the block are now too big and won't hold new Cam bearings.

    If this is the case, I have a iron block 6.0l that needs a crank and I'll probably just go that route. It already has after market pistons and rods and was originally built for boost with lower compression.

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
     
    Last edited: Jan 13, 2019 at 5:38 AM
    swathdiver and Tonyrodz like this.
  10. Tonyrodz

    Tonyrodz Full Access Member

    Posts:
    11,305
    Likes Received:
    9,718
    Joined:
    Feb 16, 2012
    Location:
    Central Jersey
    Name:
    Tony
    Def could've been worse. Do they have a guess how it could've happened? Non lubrication?
     

Share This Page