New user intro

Disclaimer: Links on this page pointing to Amazon, eBay and other sites may include affiliate code. If you click them and make a purchase, we may earn a small commission.

Sparksalot

Supporting Member
Joined
Sep 20, 2020
Posts
5,488
Reaction score
15,327
Location
Bastrop County, Texas
Ok. I am taking a break from trying to figure this out and will humbly ask for some help from the knowledgeable folks here. Here are the wire bundles currently in question:

The first picture has no tag or markings but has these three separate bundles with these connectors inside: The black connector has a red and black wire (along with some others) that is hot when the ignition is off. The gray connector with the blue at the bottom has ONLY a red and black wire that is ONLY hot when the ignition is on (not running.) The third connector looks like some sort of phone charger plug similar to an older Motorola plug.

The second picture has a tag that is torn in the middle but the barcode scans out to "6G4". It has a single wire that loops around and connects back with the bundle. No clue on that one.

The third and fourth picture s has a tag showing "5W49C1" (photo 3). It has two heavy gauge wires (black and red) but there is no power there regardless of the key position. It also has several smaller wires in the bundle shown in photo 4.

I'll add a couple more bundles after dinner. Anyone with insight is welcome to chime in. ;-)
First pic is a head scratcher. The second one with light brown is your horn ring. That's the one to go looking for if your horn didn't work after decommissioning.

Have you looked at the GM Upfitter Guide for the wiring diagrams? There is a guide specifically for the PPV. It may answer a number of your questions now, and in the future.
 
OP
OP
Lanman61

Lanman61

TYF Newbie
Joined
Mar 13, 2023
Posts
27
Reaction score
72
Location
Phoenix, AZ
First pic is a head scratcher. The second one with light brown is your horn ring. That's the one to go looking for if your horn didn't work after decommissioning.

Have you looked at the GM Upfitter Guide for the wiring diagrams? There is a guide specifically for the PPV. It may answer a number of your questions now, and in the future.
I have both the 2015 Tahoe 2WD Police Package 9C1 guide pgs 19-31 (several easier to read wiring diagrams) and the Special Equipment Options Section 15-1 through 15-17 but not an expert at reading the diagrams.

You have any ideas as to the 3rd and 4th photos? They come out from under the floor plate that the Troy Console bolts to. I suspect they are some of the main ones I need but since the heavy gauge qires have no juice regardless of key position, I have no idea what the issue is as to why not.
 

89Suburban

Bull in the china shop
Supporting Member
Joined
Jan 10, 2013
Posts
13,558
Reaction score
37,262
Location
SE PA
First pic is a head scratcher. The second one with light brown is your horn ring. That's the one to go looking for if your horn didn't work after decommissioning.

Have you looked at the GM Upfitter Guide for the wiring diagrams? There is a guide specifically for the PPV. It may answer a number of your questions now, and in the future.

The first pic the one in the middle looks like a USB-B mini.
 

Sparksalot

Supporting Member
Joined
Sep 20, 2020
Posts
5,488
Reaction score
15,327
Location
Bastrop County, Texas
I have both the 2015 Tahoe 2WD Police Package 9C1 guide pgs 19-31 (several easier to read wiring diagrams) and the Special Equipment Options Section 15-1 through 15-17 but not an expert at reading the diagrams.

You have any ideas as to the 3rd and 4th photos? They come out from under the floor plate that the Troy Console bolts to. I suspect they are some of the main ones I need but since the heavy gauge qires have no juice regardless of key position, I have no idea what the issue is as to why not.
I’m guessing you also don’t have power at the two 50 amp feeds under the interior trim at the left rear wheel well. On thecopcar the main feed to the cabin had been cut. The mega fuse was also missing at the battery terminal.
 
OP
OP
Lanman61

Lanman61

TYF Newbie
Joined
Mar 13, 2023
Posts
27
Reaction score
72
Location
Phoenix, AZ
You would be 100% correct! I've put an ohm meter on the two large fuses on the + terminal of the auxiliary battery (Picture 1) and they both test ok. All wiring that you showed in your previous pictures looks ok. Where would the best place to start looking for that break in the main harness? I did notice that the Ignition Controlled Charging Relay is still installed and hooked up (Picture 2).

I also located this in the box mounted above the main battery. Is this (Pictures 3-5) where I need to start looking?
 

Attachments

  • 2023-03-29 09.30.23.jpg
    2023-03-29 09.30.23.jpg
    392 KB · Views: 11
  • 2023-03-29 09.30.40.jpg
    2023-03-29 09.30.40.jpg
    283.4 KB · Views: 12
  • 2023-03-29 09.34.46.jpg
    2023-03-29 09.34.46.jpg
    277.9 KB · Views: 13
  • 2023-03-29 09.35.10.jpg
    2023-03-29 09.35.10.jpg
    327.7 KB · Views: 10
  • 2023-03-29 09.35.19.jpg
    2023-03-29 09.35.19.jpg
    287.6 KB · Views: 10

Sparksalot

Supporting Member
Joined
Sep 20, 2020
Posts
5,488
Reaction score
15,327
Location
Bastrop County, Texas
You would be 100% correct! I've put an ohm meter on the two large fuses on the + terminal of the auxiliary battery (Picture 1) and they both test ok. All wiring that you showed in your previous pictures looks ok. Where would the best place to start looking for that break in the main harness? I did notice that the Ignition Controlled Charging Relay is still installed and hooked up (Picture 2).

I also located this in the box mounted above the main battery. Is this (Pictures 3-5) where I need to start looking?
Are you sure the relay is functioning? Passing current?
 

Forum statistics

Threads
129,911
Posts
1,823,321
Members
93,304
Latest member
natedawg

Latest posts

Top