AirLift 1000 installed but bags are creased

Disclaimer: Links on this page pointing to Amazon, eBay and other sites may include affiliate code. If you click them and make a purchase, we may earn a small commission.

juicedgsr95

Member
Joined
Jun 24, 2020
Posts
53
Reaction score
72
Location
North Carolina
2011 LTZ *factory air ride removed* Bilstien 5100 shocks and Moog 81071 springs. Stock rides great but when I hooked a large trailer to it, it was dragging its ass. Being I RARELY pull a trailer and dont want the HD springs back there for every day use, I install the AirLift 60769 kit for the LT Suburban. Install was fine but I have a crease from where I folded it to install and it won't pop out. Like the bags are too big around. Anyone run into this issue? See the vertical fold in the bag below. Ive aired up, down, drove around both ways trying to get it popped out. Both do it, crease on the right side is facing forward.

IMG_0380.JPG
 
Joined
Apr 11, 2018
Posts
6,460
Reaction score
12,747
Location
St. Louis
My only guess would be that the bag is too large of a diameter for the spring. Have you tried lubricating the outside of the bag, like spraying it with WD40 or some silicon spray then deflate/inflate/drive around and see if it fixes it?

I have these bags on my 2001 with the stock springs and don't recall any problems like this, although it's been almost 15 years since I installed them.
 

badbowtie15

TYF Newbie
Joined
Jan 20, 2020
Posts
2
Reaction score
0
I just wasn’t ok with the crease. All I could figure was the diameter was too large for the inside of my spring. I am 100% sure the springs are stock size, so idk what the issue is. I ended up removing them, returning them, and then ordering the universal kit size that was the same height and half inch smaller diamter
 

Forum statistics

Threads
129,709
Posts
1,820,142
Members
93,018
Latest member
Mack1
Top