1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2004 Yukon..A/C just blowing, not blowing cold

Discussion in 'Interior' started by mikemhp, Jul 19, 2020.

  1. mikemhp

    mikemhp TYF Newbie

    Posts:
    29
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Aug 20, 2017
    Name:
    mike
    2004 yukon slt 175,000 miles
    recently replaced computer and fixed transmission issue-
    A/C was working great, now just blows regular air. not hot nor cold no matter where the temp setting is

    any suggestions?
     
  2. PNW VietVet

    PNW VietVet Supporting Member

    Age:
    67
    Posts:
    5,629
    Likes Received:
    4,373
    Joined:
    Oct 8, 2014
    Location:
    Oregon
    Name:
    Ron
    First: Look to see if the compressor clutch is engaged during operation. Second: If it is not engaged attach gauges to check pressures in system. You can also touch the shrader valve and see if you get any pressure out of system. Third: If it is engaged then you may have an actuator problem or control panel problem.

    My guess is you have a low/empty system or maybe a pressure switch that is not allowing the compressor clutch to engage. You may also have a wire disconnected related to your recent computer replacement. By the way, which computer? How soon after the recent work did this a/c problem show?
     
    Miami-Dade likes this.
  3. mikemhp

    mikemhp TYF Newbie

    Posts:
    29
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Aug 20, 2017
    Name:
    mike
    update- hooked up a relay bypass tester to the a/c relay in fuse box, air conditioning came right on.
    swapped out that relay (#8866) with the same one next to it, the horn to test. a/c still didn't come on, and the horn still worked
    ????
     

Share This Page