2015 Tahoe LTZ aftermarket amp and sub install

Disclaimer: Links on this page pointing to Amazon, eBay and other sites may include affiliate code. If you click them and make a purchase, we may earn a small commission.

Timothy Jr

TYF Newbie
Joined
Oct 6, 2017
Posts
10
Reaction score
6
I' looking to upgrade my factory amp for my subwoofer . Do you think I should and amp and another woofer. Which do you believe will give me better quality sound adding subwoofer and amp or adding the luxury amp from another vehicle. I have 2007 Yukon SLT Bose system with navigation add to the vehicle.
 

Qlassic418

Member
Joined
Apr 20, 2017
Posts
73
Reaction score
14
I tried connecting my line output converter to wires 1 and 5 but i don’t get any signal
Gmc yukon slt 2016
 
Last edited:

zebrock

TYF Newbie
Joined
Jan 4, 2018
Posts
2
Reaction score
0
Used this thread and the YouTube video to install the Rockford p300-12 in my wife's Tahoe today. Wanted to come back and say thanks for the write up. It helped tremendously! [emoji1360]

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
 

Bighurk

Member
Joined
Jun 1, 2015
Posts
76
Reaction score
12
Quick question, I know it’s been a while since any post in this thread but recently I lost remote signal from the pin under the dash. I tried connecting the remote to another pin and it worked.

Was trying to figure out if it could’ve been a blown fuse but I can’t find any in all 3 locations. Anyone can help with this?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

HiTech

TYF Newbie
Joined
Oct 30, 2021
Posts
1
Reaction score
0
Hi, I used a METRA PART # AAPAJLO adjustable LOC on my 2016 LTZ. It will accept 55 watts . I purchased it from advanced auto for approximately 20 bucks . I have it driving a TARAMPS smart 3.1 on 3 eminence 18 LFD's This one has the remote turn on option so I just hooked the orange wire to the acc spade coming out of the fuse box beside the jack and ran the blue remote from the LOC to the TARAMPS sub amp. I summed the peaker level in puts and ran them to pins 1 and 5 which is the sub out +/- on the 8 pin amp plug. The bose auto pilot is off but i didnt have any issue with the amp cutting off. This amp only takes 4 v max so the LOC gains are set fairly low as is the amplifiers gain are as well.

ampx1-jpg.jpg




20211112_044106.jpg



27337.jpeg


20211028_171748.jpg

192339101_2739462286344918_1814895560257946002_n.jpg
 
Last edited:

Doubeleive

Wes
Supporting Member
Joined
Nov 7, 2017
Posts
23,989
Reaction score
35,245
Location
Stockton, Ca.
haah, adding a sub to the wifes new to her 16 burb and found where the dealer put the gps tracker, right under the stock amp/jack mount, lol
actually this vehicle had 2 of them, 1 is under the carpet next to the 2nd row seat but looks like it was previously disabled the power lead is cut
using a LC2i off of the stock sub output and sounds great!
DSC_1493.JPG
DSC_1492.JPG
DSC_1491.JPG
 

BigPac

TYF Newbie
Joined
Sep 7, 2023
Posts
24
Reaction score
33
Hi, I used a METRA PART # AAPAJLO adjustable LOC on my 2016 LTZ. It will accept 55 watts . I purchased it from advanced auto for approximately 20 bucks . I have it driving a TARAMPS smart 3.1 on 3 eminence 18 LFD's This one has the remote turn on option so I just hooked the orange wire to the acc spade coming out of the fuse box beside the jack and ran the blue remote from the LOC to the TARAMPS sub amp. I summed the peaker level in puts and ran them to pins 1 and 5 which is the sub out +/- on the 8 pin amp plug. The bose auto pilot is off but i didnt have any issue with the amp cutting off. This amp only takes 4 v max so the LOC gains are set fairly low as is the amplifiers gain are as well.

View attachment 355302




View attachment 355298



View attachment 355300


View attachment 355301

View attachment 355303

where is the t3 connector located ?
 

Forum statistics

Threads
129,695
Posts
1,819,989
Members
93,001
Latest member
TireFire
Top