1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2008 Yukon Hybrid

Discussion in 'Hybrid General Discussion' started by DHC1, Oct 22, 2017.

  1. Andrew l

    Andrew l TYF Newbie

    Posts:
    4
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 10, 2018
    Name:
    Andrew
    I received P0AC4 and P0AB9....any thoughts?
     
  2. tiktok4321

    tiktok4321 Member

    Posts:
    67
    Likes Received:
    8
    Joined:
    Feb 9, 2017
    Name:
    Jim
    Hybrid Battery. 90% sure. Had same problem, replaced, problem gone.

    Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
     
  3. BG1988

    BG1988 Full Access Member

    Posts:
    2,044
    Likes Received:
    826
    Joined:
    Nov 14, 2018
    Name:
    Brent
    got that code before


    12V+ battery was bad... have it load tested (what is the age)
     
  4. Bradley P

    Bradley P TYF Newbie

    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Wednesday
    Name:
    Brad
    I know this is an old thread but I am having the same issues. When I ask for the Hybrid Transmission Control Module people act like I am asking for an alien part. Is this the same as the TCU?
     
  5. BG1988

    BG1988 Full Access Member

    Posts:
    2,044
    Likes Received:
    826
    Joined:
    Nov 14, 2018
    Name:
    Brent
    P0AB9 is Autostop failed to restart engine


    the Aux transmission pump & controller might need to be replaced since it's not HOLDING pressure correctly, it has two filters maybe the filter is clogged ?


    or you can run it in M4 this will disable autostop and AFM for free but at best you will only get 20-21mpg city /21MPG highway this is the best i'm able to do) .




    remember if you DO change the filters,ONLY change the filters and reuse the old fluid (if the fluid has never been changed you might have an issue with fresh fluid)



    also get a sun shade for your windshield :)



    i would check and see if the aux transmission pump wires are melted or have corrosion it's the bundle of wires with the white read blue yellow ( were the lower fuse box is) some people had this connector "melt" or have corrosion on the connectors
     
    Last edited: Apr 12, 2021 at 3:31 AM

Share This Page