taillight issues

Disclaimer: Links on this page pointing to Amazon, eBay and other sites may include affiliate code. If you click them and make a purchase, we may earn a small commission.

quacklxgic

TYF Newbie
Joined
Mar 13, 2024
Posts
6
Reaction score
1
IMG_1154.jpg96 4dr 2wd tahoe. both taillight running lights work with no issues, neither reverse light works, the right blinker and brake light doesnt work. sometimes when driving the right will go out entirely. ive replaced the control boards, bulbs, and fuses with nothing changing. attached is an image of the right taillight while the running lights are on, only time any bulb lights up on it. any help is much appreciated
 

east302

Full Access Member
Joined
Dec 21, 2016
Posts
1,558
Reaction score
1,389
Location
Mississippi
I’d start with the reverse since it’s simpler and odds are that if you fix it you’ll fix the others. Look for connector C409 (two possible locations below) and check for voltage at the light green wire’s pin when in reverse. The engine doesn’t have to be started for the reverse lights to illuminate.

If you have 12V, then the problem is between it and the lights. Note that the trailer wiring is spliced into the circuit in this area. Do you have the factory trailer harness or is it a homemade job (or both)?

IMG_8145.jpeg
IMG_8150.jpeg
IMG_8151.jpeg
IMG_8152.jpeg
 
Last edited:

Eman85

Full Access Member
Joined
Apr 18, 2021
Posts
374
Reaction score
553
World's worst taillight design! Do you have a test light? Get a good ground, might have to run a wire from the battery back to your test light. Start probing to see if you're getting power. If you have power then hook the test light clip to power and check for grounds.
 

Forum statistics

Threads
129,149
Posts
1,811,187
Members
92,240
Latest member
Frustrated
Top