Z55 Delete on my 04 Yukon XL, 8.1ltr, 4x4

89PWRRAM

TYF Newbie
Joined
May 21, 2017
Posts
4
Reaction score
1
136000 on the clock of this recent purchase. Still stock suspension. Just got thru changing my upper O2 sensor's and i'm wore out old feeling at 53. Crawling on my back ain't like it use to be..lol On to the Z55 delete question's. I bought off of Ebay from CennectER there resistor's for the Autoride bypass. Both my front Autoride shock's are leaking. There instruction's say to install resistor's by cutting the plug's off that plug on the top stem of the shock's. I get that. Seen YT vid's and all that. But while doing O2 sensor's i noticed i have those dam ride height sensor's. So i called Strutmaster's as i was eye balling there electrnic shock conversion kit GD14F at one point. And asked where do there resistor's install. She tell's me you splice there's into the ride height sensor wires. Not the top of the shock stem wires. ????? So can someone please clarify exactly what need's to be done so it is correct and dash light free. I would just love to remove those ugly looking ride height sensor's..lol Seem's to me there would need to be two different resistor mod's one for each plug? Thank's
 

kbuskill

***CAUTION*** I do my own stunts!
Joined
Mar 11, 2017
Posts
5,007
Reaction score
7,490
Location
NE. FL.
The 3.9 ohm resistors splice into the plug on top of the strut.

Just leave the ride height sensors in place.

If you absolutely must get rid of them, which they aren't hurting anything being there, then unplug one of them and test the resistance across the sensor (while it is at ride height, not jacked up) and buy some resistors that are close to what you measured.
 

camaroz1985

Full Access Member
Joined
Apr 15, 2015
Posts
240
Reaction score
120
I just unplugged mine. I found a thread on here with directions on how to reset everything. Have never had an error code.
 

Forum statistics

Threads
112,609
Posts
1,527,476
Members
68,175
Latest member
boeman
Top