Yukon momentarily turns off during hard acceleration

DennisT

Member
Joined
Jul 25, 2016
Posts
99
Reaction score
35
While driving my 2016 6.2L Yukon Denali on the interstate yesterday I needed to accelerate quickly from about 60 to 80 mph. I mashed the throttle and the transmission kicked down and I started accelerating. About 1/2 way through move the engine, dash and all instrument lights momentarily turned off and restarted. That was quite a surprise. The truck continued on with no further issues. The truck has 96,000 miles on it and has never done that before. Should I have the codes scanned? Does anyone have an idea what could have happened?
 

swathdiver

Full Access Member
Joined
May 18, 2017
Posts
14,304
Reaction score
15,872
Location
Treasure Coast, Florida
While driving my 2016 6.2L Yukon Denali on the interstate yesterday I needed to accelerate quickly from about 60 to 80 mph. I mashed the throttle and the transmission kicked down and I started accelerating. About 1/2 way through move the engine, dash and all instrument lights momentarily turned off and restarted. That was quite a surprise. The truck continued on with no further issues. The truck has 96,000 miles on it and has never done that before. Should I have the codes scanned? Does anyone have an idea what could have happened?
How old is the battery?
 

MO VietVet

Lake of the Ozarks
Supporting Member
Joined
Oct 8, 2014
Posts
11,242
Reaction score
12,449
Location
LIMBO
Check battery, like @swathdiver said, cables for tightness and cleanliness and check all grounds. The engine movement from hard accel can maybe cause a connection some where to be moved. How are the motor mounts?
 

Forum statistics

Threads
115,380
Posts
1,575,000
Members
74,958
Latest member
Bigjames

Latest posts

Top