1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rough idle after MAF was removed..

Discussion in 'Engine & Drivetrain' started by GranPrix, Jun 8, 2020.

  1. GranPrix

    GranPrix Full Access Member

    Posts:
    524
    Likes Received:
    300
    Joined:
    Sep 10, 2017
    Name:
    Dario
    Haven't done it yet
     
  2. BG1988

    BG1988 Full Access Member

    Posts:
    1,724
    Likes Received:
    679
    Joined:
    Nov 14, 2018
    Name:
    Brent
    don't do that on newer cars the capacitors might reverse current and damage items in the system
    ( it only happens under certain conditions, i.e if a reverse current protection diode is broken)

    just hook up an low power 12v bulb to discharge it with the battery disconnected..


    did you disconnect the battery before working on it?
     
    GranPrix likes this.
  3. GranPrix

    GranPrix Full Access Member

    Posts:
    524
    Likes Received:
    300
    Joined:
    Sep 10, 2017
    Name:
    Dario
    I haven't had a chance to do anything to it but I drove it on Wednesday and it was way better. I had forgotten about it since it wasn't even acting up. I'll see on again Tuesday how it drives.
     
  4. sealandsky

    sealandsky Full Access Member

    Posts:
    321
    Likes Received:
    138
    Joined:
    Jun 28, 2019
    Location:
    Minneapolis, MN
    Name:
    Rich
    I have a 2019 and touching the terminals together is what it took to clear up my check engine light and rough running. Worked Great!
     
  5. Chaospilot

    Chaospilot TYF Newbie

    Posts:
    16
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Jun 18, 2020
    Name:
    James
    I ran into this same problem today. Cleared the codes and they came back. I’m under warrantee so I’ll let the dealer mess with it.
     
  6. BG1988

    BG1988 Full Access Member

    Posts:
    1,724
    Likes Received:
    679
    Joined:
    Nov 14, 2018
    Name:
    Brent
    replaced my air filter no heavy shuttering so far, it was starting to get really bad almost impossible to drive (as it was continuous at low speeds yesterday) i drove it to day Zero issues even without waiting from going from reverse to drive

    typically this would cause the shuttering there is a lot of very fine dust/dirt(fine as powered sugar ) trapped in the filter (replaced it with a OEM filter from rock auto)


    looked 100% clean but was dirty and clogged
     
    Last edited: Jun 30, 2020

Share This Page