1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

First CEL of ownership

Discussion in 'Engine & Drivetrain' started by BG1988, May 16, 2019.

  1. BG1988

    BG1988 Full Access Member

    Posts:
    1,606
    Likes Received:
    627
    Joined:
    Nov 14, 2018
    Name:
    Brent
    most likely its the gas cap since it turned on a few miles after filling up.. :(

    I reseted the gas cap.. now got too wait a drive cycle or two


    v4 and v8 modes seem fine no abnormal shaking of death
    at lest it's not a SHS light

    9ae34380b56374b847552248bf46d7a8e528b116945bc6b01eb2574b00d2d589.jpg
     
  2. swathdiver

    swathdiver Full Access Member

    Posts:
    10,749
    Likes Received:
    10,349
    Joined:
    May 18, 2017
    Location:
    Treasure Coast, Florida
    Name:
    James
    Codes man, codes, give us the codes!
     
    89Suburban and HiHoeSilver like this.
  3. BG1988

    BG1988 Full Access Member

    Posts:
    1,606
    Likes Received:
    627
    Joined:
    Nov 14, 2018
    Name:
    Brent
    ..
    i don't have a reader but i'll pick one up tomorrow
     
    swathdiver likes this.
  4. swathdiver

    swathdiver Full Access Member

    Posts:
    10,749
    Likes Received:
    10,349
    Joined:
    May 18, 2017
    Location:
    Treasure Coast, Florida
    Name:
    James
    Mine keeps setting off P0442. The only thing the Tech-2 can do at this point is reset the code. I've run the tests but it has passed them all. Need to get a smoke machine and a decent one is $200 clams. I do have some 7.2V smoke generators from my rc tank days but not sure it would pump enough smoke to fill the system.
     
  5. 915_Tahoe

    915_Tahoe Your GM Parts Specialist

    Posts:
    782
    Likes Received:
    778
    Joined:
    Jul 1, 2018
    Location:
    HELL PASO, TX
    Name:
    Rene
    if it is the gas cap make sure you go with oe and not aftermarket.
     
  6. Doubeleive

    Doubeleive Supporting Member

    Posts:
    10,246
    Likes Received:
    9,931
    Joined:
    Nov 7, 2017
    Location:
    Stockton, Ca.
    Name:
    Wes
    James I would gamble on the small evap leak and replace the front solenoid they are like $25-30.00 that's what it was on mine, watched some videos and they can can get "sticky" it might work one time and then not the next or if it was a little to cold that morning, etc.. in one a guy was taping on it with a hammer and making it work and not work again.
     
  7. swathdiver

    swathdiver Full Access Member

    Posts:
    10,749
    Likes Received:
    10,349
    Joined:
    May 18, 2017
    Location:
    Treasure Coast, Florida
    Name:
    James
    Well, it passed the tests with the Tech-2 though, no leaks. I'm thinking it's a line or connection somewhere else, probably under the truck on top of the gas tank, the most difficult place to access!
     
    Doubeleive likes this.
  8. avalonandl

    avalonandl Full Access Member

    Posts:
    853
    Likes Received:
    963
    Joined:
    Apr 6, 2019
    Location:
    Troy, MICH & Naples, FL
    Name:
    roger
    CEL your badge of HONOR
     
  9. Doubeleive

    Doubeleive Supporting Member

    Posts:
    10,246
    Likes Received:
    9,931
    Joined:
    Nov 7, 2017
    Location:
    Stockton, Ca.
    Name:
    Wes
    ya this guy was saying they can be intermittent it might pass one time and then not another time, so I was just tossing it out there as a possible cause
     
  10. BG1988

    BG1988 Full Access Member

    Posts:
    1,606
    Likes Received:
    627
    Joined:
    Nov 14, 2018
    Name:
    Brent
    P0069
    P0430 and p0430
     

Share This Page